Please login or register.

Login with username, password and session length
 

News:

Happy 20th Birthday, Freedom Force !!!


Author Topic: Bullet Block Question  (Read 1968 times)

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 16652
    • The Greylands
Bullet Block Question
« on: June 04, 2013, 12:30:53 AM »
Howdy folks, I am in need of the community's wisdom.  CB and I are trying to figure out how to create a double bullet FX, as if two bullets were being fired at once.  However, when opening nifskope, there is just a big block, and no bullet to copy.  Does anyone know how this might be accomplished?
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out mymods and blog!
https://bentongrey.wordpress.com/

Offline Cyber Burn

  • Hero Member
  • Posts: 8863
Re: Bullet Block Question
« Reply #1 on: June 04, 2013, 01:24:58 AM »
Just for the record, I'm looking at the "pistol_shot" from the Cop in  :ffvstr:.

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 16652
    • The Greylands
Re: Bullet Block Question
« Reply #2 on: June 04, 2013, 01:28:40 AM »
The other bullet-like FX are the same.
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out mymods and blog!
https://bentongrey.wordpress.com/

Offline spydermann93

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 4414
Re: Bullet Block Question
« Reply #3 on: June 04, 2013, 03:19:17 PM »
I believe in one of the Matrix mods, there's a double bullet FX that you guys could look at.

Offline hoss20

  • Hero Member
  • Posts: 1464
  • A goal without a plan is just a dream.
    • Force of Paradox
Re: Bullet Block Question
« Reply #4 on: June 05, 2013, 07:11:58 AM »
Gren's new Thornn mesh includes FX for his spikes. It has thornn_spike, thornn_spike_dual, and thornn_spike_quad. The thorns are relatively small, but I'm also sure you could replace the spikes with bullet nifs. They have a trail a little more FX-ey than the ingame bullet FX trails. He also included explosive versions of each, so there are six different FX. The only thng that may not work is that the dual FX are vertical (one spike on top of the other), but the quad FX are horizontal. I think the Thornn mesh is either in one of Gren's last Yahoo groups or in the second Champions group. I can always send them to you if you prefer.

Offline daglob

  • Shape-Shifting Silly-Putty Android
  • Hero Member
  • Posts: 9745
  • Da Glob
Re: Bullet Block Question
« Reply #5 on: June 05, 2013, 11:29:01 PM »
There is a double-bullet effect at FXForce, By Captain Spud I believe.

Offline Cyber Burn

  • Hero Member
  • Posts: 8863
Re: Bullet Block Question
« Reply #6 on: June 06, 2013, 10:55:48 PM »
Spud's "Bullet_Matrix" FX looks workable. If you don't mind waiting till next week, I'll take a further look at it then.

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 16652
    • The Greylands
Re: Bullet Block Question
« Reply #7 on: June 13, 2013, 02:02:52 PM »
Hmm...well, I think I may just have to use the "real" bullet type FX for the mod.  I was hoping to keep the more visible built-in bullets, but I really need the double FX, and this seems the only way to do it.
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out mymods and blog!
https://bentongrey.wordpress.com/

Offline Cyber Burn

  • Hero Member
  • Posts: 8863
Re: Bullet Block Question
« Reply #8 on: June 15, 2013, 03:49:25 PM »
Hey Benton, I sent you a skoped Bullet based off of Captain Spud's "SpudBullet_matrix" FX. Unfortunately, we're getting ready to have my wife's family stay for an extended visit, so in the midst of cleaning, my  :ff: and  :ffvstr: disks were moved and now I can't find them so I can't try this FX in game. I got it set up so that there are two bullets that are directly across from each other, I just have no way of knowing if they are the correct distance apart.

EDIT: Sorry this took so long Benton, I kept getting distracted.

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 16652
    • The Greylands
Re: Bullet Block Question
« Reply #9 on: June 15, 2013, 05:59:35 PM »
Quite okay CB, quite okay.  After doing some testing, I think these bullet FX are going to work out just fine.  Now, however, I realize I need someone to add some weapon nodes to the meshes I'm using.
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out mymods and blog!
https://bentongrey.wordpress.com/

Offline Cyber Burn

  • Hero Member
  • Posts: 8863
Re: Bullet Block Question
« Reply #10 on: June 15, 2013, 06:04:58 PM »
Wish I could help you out with that one, but that's a bit above my skill level. Sorry Benton, I hope someone else is able to step in here.

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 16652
    • The Greylands
Re: Bullet Block Question
« Reply #11 on: June 15, 2013, 06:20:42 PM »
I'm sure I can find someone, no worries CB.  Thanks for all your help man, you've been invaluable, as always! :)
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out mymods and blog!
https://bentongrey.wordpress.com/

Offline cmdrkoenig67

  • Heroic Space-case!
  • Hero Member
  • Posts: 3324
  • Bleh...
    • FRP Unlimited 2 Back Up Site!
Re: Bullet Block Question
« Reply #12 on: July 05, 2013, 09:26:30 PM »
Is the block the bounding box or something, B?

Dana